Liftinstituut

Als werknemer van het Liftinstituut moet ik staan voor kwaliteit, integriteit en onafhankelijkheid. Dat zijn waarden waar het Liftinstituut als bedrijf op gebaseerd is.

Het Liftinstituut is een Nederlandse veiligheidsorganisatie die in 1933 werd opgericht met als doel de veiligheid liftsystemen te bevorderen. In 1956 werd het door de wet aangewezen om alle liften te keuren. Tegenwoordig keurt het liftinstituut een veelheid aan installaties, waaronder roltrappen, gevelonderhoudinstallaties en hoogwerkers.

Liftinstituut is een door de raad van accreditatie gecertificeerde (en dus gecontroleerde) keurende instantie. Het is door het ministerie van economische zaken aangewezen om liftinstallaties te mogen keuren.

Al sinds begin jaren 90 houdt het Liftinstituut zich bezig met speeltoestellen en attracties. Toen er een op 26 maart 1997 een wettelijk kader kwam was het Liftinstituut dan ook direct aangewezen keurende instantie om speeltoestellen en attracties te certificeren en periodiek te keuren. Tot 31 oktober 2016 was het Liftinstituut aangewezen keurende instantie voor het uitvoeren van werkzaamheden volgens het warenwetbesluit attracties en speeltoestellen (WAS). Het Liftinstituut heeft echter om diverse redenen besloten te stoppen met deze activiteiten.

Eén van de voorwaarden om binnen het Liftinstituut te mogen certificeren was het jaarlijks afnemen van een examen om te bepalen of het kennisniveau nog voldoende is. Daarnaast werd de inspecteur met enige regelmaat gevisiteerd door de WAS-specialist. Ook door onderling contact werd het kennisniveau op peil gehouden.

Meer informatie: www.liftinstituut.nl

Call Now ButtonBel direct!